Hammaslaboration kattavat palvelut 

Valmistamme hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin tilauksesta laadukkaat ja yksilölliset oikomiskojeet, purentakiskot sekä uniapneakiskot.
 
oikomiskojeet

Oikomiskojeet

Sopivin oikomiskoje valitaan aina yksilöllisesti potilaan purenta- tai asentovirheen mukaan.

Perinteiset hammasraudat eli kiinteä oikomiskoje on yhä yleisesti käytössä erityisesti vaikeiden hampaiden asentovirheiden oikomisessa. Lievien ja keskivaikeiden asentovirheiden oikomishoito onnistuu usein myös läpinäkyvillä ja irrotettavilla oikomiskalvoilla. 
 
  • Renkaisiin juotettavat
  • Retentiolevyt
  • Schwarzin levyt 
  • Aktivaattorit
  • Miniruuvikojeet
purentakiskot

Purentakiskot

Öisin käytettävä purentakisko on muovista valmistettu hammassuoja, joka vähentää narskuttelusta eli bruksismista aiheutuvaa hampaiden kulumista sekä leukanivelvaurioita. Purentakisko auttaa myös rentouttamaan purentalihaksia ja avaamaan jännityksiä. 
 
  • stabilisaatiokisko
  • relaksaatiokisko
  • repositiokisko
uniapneakojeet-logo

Uniapneakojeet

Lievässä ja keskivaikeassa uniapneassa hoitona voidaan käyttää uniapneakiskoa. Uniapneakiskolla on mahdollista vähentää tai jopa poistaa kokonaan hengityskatkokset ja kuorsaaminen. Näin unen laatu paranee ja syvenee. Uniapneakisko ohjaa alaleukaa eteenpäin, jolloin kieli ja pehmeä kitalaki eivät pääse tukkimaan hengitysteitä. 
 
nuolikuvake

Digitaaliset palvelut

Erilaiset digitaaliset työkalut ja 3D-teknologia ovat tärkeä osa työtämme.
Käytössämme seuraavat 3D-tulostimet:
3 x Formlabs Form3
1 x Asiga Pro 4K
1 x Nexa 3D XiP
 
Käytössämme seuraavat työkalut ja palvelut:

Lataa tästä työtilauslomake 

Oikomiskojeen, purentakiskon ja uniapneakojeen puhdistus 

Sekä irrotettavaa oikomiskojetta, purentakiskoa että uniapneakojetta käytettäessä hyvä suuhygienia on kaiken A ja O. Hampaiden lisäksi myös suussa käytettävät kojeet ja kiskot on puhdistettava huolellisesti.  

Harjaa irrotettava oikomiskoje, purentakisko ja uniapneakoje hammas- tai proteesiharjalla ja esimerkiksi astianpesuaineella. Apteekista saatavalla desinfektioliuoksella tai -tableteilla voit puhdistaa kojeen muutaman kerran kuukaudessa. Varo naarmuttamasta kojetta, sillä epäpuhtaudet tarttuvat helpommin naarmuuntuneeseen pintaan. Muista puhdistaa myös hampaat sekä ennen kojeen laittoa suuhun että sen pois ottamisen jälkeen. Kun koje ei ole käytössä, säilytä sitä omassa säilytysrasiassaan.