Hammastek­niset työt hammaslabo­ratoriosta

Valmistamme hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin tilauksesta laadukkaat ja yksilölliset purennan hoidolliset tuotteet: kiinteät ja irrotettavat oikomiskojeet, purenta- ja uniapneakiskot sekä kalvo-oikomiseen käytettävät kalvot. Palvelemme hammaslääkäreitä yksityisellä ja julkisella sektorilla kautta Suomen.
Hammaslääkäreiden antama palaute tekemistämme töistä asteikolla 1-5 oli 4,78 (11/2021, 226 palautetta). Kojeiden istuvuus, juotokset ja sovituksen helppous ovat laatutyömme merkki. Tilaa hammastekninen työ alla olevalla lomakkeella tai lähetä tilauksesi meille Turvapostilla.
oikomiskojeet

Oikomiskojeet

Erikoishammaslääkäri valitsee sopivimman oikomiskojeen aina yksilöllisesti potilaan hampaiden purenta- tai asentovirheen mukaan.

Kiinteät kojeet

Perinteiset hammasraudat eli kiinteä oikomiskoje on yhä yleisesti käytössä erityisesti vaikeiden hampaiden asentovirheiden oikomisessa.

Valmistamme kipsimallin ja kuvantamisen perusteella kiinteät oikomiskojeet, mm.

 • Herbst-kojeet
 • RME-kojeet
 • Linguaalikaaret
 • Renkaisiin juotettavat oikomiskojeet
 • Miniruuvikojeet
 • Retentiolangat

 

Irrotettavat kojeet

Lievien ja keskivaikeiden asentovirheiden oikomishoito ja retentio oikomishoidon jälkeen onnistuu usein irrotettavilla oikomiskojeilla: läpinäkyvillä oikomiskalvoilla tai Schwarzin levyllä ja retentio lopuksi retentiolevyllä tai -langalla.

Aktivaattorit: mm. purennanohjaimet, Van Beekin aktivaattorit

Retentiolevyt, kitalakikojeet (Schwarzin levyt)

Valmistamme retentiolevyt ja Schwarzin levyt eli oikkarit räätälöidysti: tarjoamme monia väri- ja glittervaihtoehtoja sekä mahdollisuuden lisätä kuva oikomiskojeeseen. Oikomishoidossa hammaslääkärin tai suuhygienistin kanssa suunniteltu, ainutlaatuinen oikomiskoje motivoi nuorimpiakin potilaita käyttämään kojetta. Jos olet oikomishoidon potilas, kysy mahdollisuutta muokata oikomiskojettasi. Olemme jakaneet oikkarikarttoja ahkerasti vastaanotoille ja löydät vaihtoehdot myös täältä:

Oikkarikartta

CA® Clear Aligner –oikomiskalvot ja -retentio

Laboratoriollamme on CA®-valmiudet ja CA®-sertifikaatti valmistaa CA Clear Aligner -oikomiskalvot. Valmistamme kalvot oikomishoitoon kipsimallista tai STL-tiedostoista. Oikomishoidon jälkeiseen hampaiden oikean asennon ylläpitämiseen teemme retentiolankoja ylä- ja/tai alaleukaan. Voimme myös vastaanottaa STL-tiedostoja tai kipsimalleja ja tilata Memotain®-retentiolangat yhteistyöhoitoloillemme.

purentakiskot

Purentakiskot

Öisin käytettävä purentakisko on akryylistä valmistettu hammassuoja, joka vähentää tahattomasta yöllisestä narskuttelusta eli bruksismista aiheutuvaa hampaiden kulumista sekä leukanivelvaurioita. Purentakiskon käyttö auttaa rentouttamaan purentalihaksia sekä avaamaan jännityksiä pään ja niskan alueella.
 
 • stabilisaatiokisko
 • relaksaatiokisko
 • repositiokisko
uniapneakojeet-logo

Uniapneakojeet

Uniapneakiskoa käytetään hoitona lievässä ja keskivaikeassa uniapneassa ja häiritsevässä kuorsaamisessa. Uniapneakiskolla on mahdollista vähentää tai jopa poistaa kokonaan hengityskatkokset ja kuorsaaminen. Purentakisko uniapneaan ohjaa alaleukaa eteenpäin, jolloin kieli ja pehmeä kitalaki eivät pääse tukkimaan hengitysteitä, hengityskatkoksia ei synny ja kuorsaaminen vähenee. Näin unen laatu paranee ja syvenee.
 
nuolikuvake

Digitaaliset hammaslaboratorion palvelut

Monipuoliset digitaaliset työkalut ja 3D-teknologia ovat tärkeä osa työtämme ja hammastuotteiden valmistusta.
 
Käytössämme on seuraavat 3D-tulostimet:
3 x Formlabs Form3
1 x Asiga Pro 4K
1 x Nexa 3D XiP
 
Muut työkalut ja palvelut
 
Ohjelmistot:

 

Tiedostojen vastaanotto: 

 • STL-tiedostot
 • Turvaposti
 • Oikomiskalvot CA® CLEAR ALIGNER -lisenssillä ja ja Memotain®-retentiolangat
 • Dropbox
 • iTero

Lataa tästä työtilauslomake 

Oikomiskojeen, purentakiskon ja uniapneakojeen puhdistus 

Sekä irrotettavaa oikomiskojetta, purentakiskoa että uniapneakojetta käytettäessä hyvä suuhygienia on kaiken A ja O. Hampaiden lisäksi myös suussa käytettävät kojeet ja kiskot on puhdistettava huolellisesti.  

Harjaa irrotettava oikomiskoje, purentakisko ja uniapneakoje hammas- tai proteesiharjalla ja esimerkiksi astianpesuaineella. Apteekista saatavalla desinfektioliuoksella tai -tableteilla voit puhdistaa kojeen muutaman kerran kuukaudessa. Varo naarmuttamasta kojetta, sillä epäpuhtaudet tarttuvat helpommin naarmuuntuneeseen pintaan. Muista puhdistaa myös hampaat sekä ennen kojeen laittoa suuhun että sen pois ottamisen jälkeen. Kun koje ei ole käytössä, säilytä sitä omassa säilytysrasiassaan.