Vip-ERP

Vip-ERP, uusi tuotannonohjausjärjestelmä

Vip-ERP eli hammaslaboratorioille räätälöity tuotannonohjausjärjestelmä on lähes valmis.

Kun kaikki labraan tulevat työt kirjataan järjestelmään, pysytään paremmin selvillä missä mikäkin työ on menossa ja mihin aikaan eri tuotannon vaiheet ovat tapahtuneet. Tuotannonohjausjärjestelmä on räätälöity yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja mietitty mahdollisimman tarkasti meitä palvelevaksi.

Tämä projekti on ollut kauan vireillä ja työmäärän kasvaessa vuosi vuodelta, ajankohtaisuus on tullut joka päivä akuutimmaksi. Nyt voimme mm. suunnitella kätevästi päivittäistä töidemme aikatauluttamista sujuvammaksi ja ajantasaiseksi kuljetuksille. Laboratoriossa on myös tilanteita, joissa erilaisten kysymysten ilmaantuessa joudumme selvittämään työn tilaa.  Järjestelmän avulla voimme esim. tehokkaasti selvittää milloin töiden pitää viimeistään lähteä lähettien tai postin kuljetukseen, löydämme nopeasti tiedon milloin työ on saapunut labraan ja meillä on reaaliaikainen tieto onko työ hyllyssä, tekijällä, valmis vai jo lähtenyt. Työselosteisiin mahdollisesti tulevat muutokset saadaan helposti tehtyä kun työ paikannetaan järjestelmästä.

Järjestelmää kehitetään edelleen ja jatkossa siihen on tarkoitus integroida mm. lähettien ja postin käyttämät tilausjärjestelmät sekä ainakin laskutusohjelma.  Tämä tehostaa toimintaamme entisestään ja vältymme kaksinkertaisen työn tekemiseltä.

Vip-ERP mahdollistaa myös kojeiden valmistamisessa käytettyjen materiaalien entistä tarkemman määrittelyn ja seurannan. Erilliselle valmistusasiakirjalle tulee näkyviin työssä käytettyjen materiaalien LOT- eli eränumerot.

Kiitoksen uinuvan ruudin sytyttämistä ELY-keskukselle ja Y4 Worksille/Solja Sulkunen, sekä yrityksen lähipiiristä löytyneelle hyödyntämättömälle resurssille😊