Valettu Herst+RME

Terve tai Hei, tervehtii Mikko Poranen!

Aloitamme pienimuotoisen esittelykierroksen Viphampaassa työskentelevistä tekijöistä ja ensimmäisenä vuorossa on meidän oma pomomme Mikko.

Mikko on Hammaslaboratorio Viphampaan toimitusjohtaja. Hän on valmistunut hammasteknikoksi vuonna 1987 ja erikoishammasteknikoksi 1994. Yrittäjänä hän aloitti 2003. Tuolloin alkuvuosi kului rattoisasti oman firman toimitilojen rakentamisessa ja remontoinnissa ja saman vuoden heinäkuusta lähtien alkoi sitten täysipäiväisesti töiden tekeminen.

Mikolla on näppärät sormet ja hyvin monipuolista osaamista sekä hallintaa asian kuin asian parissa. Iso osa työajasta kuluu yrityksen pyörittämiseen kuuluvaan ns. sälän eli erilaisten asioiden hoitoon. Mikko kertoi, että hammasteknisistä töistä vuosien varrella on tullut tehtyä pitkälti työt, joita muut eivät ehtineet tekemään 🙂 , mutta tällä hetkellä hän tekee pääasiassa aktivaattoreita, Twin Blockeja, valettuja Herbstin kojeita ja Clear Aligner-oikomiskalvoja. 3D-maailma ja siihen liittyvät ohjelmat sekä tulostamiset ovat tulleet vahvasti mukaan alallemme. Tähän liittyvään tekemiseen Mikko on ehtinyt opiskella paljon uusia asioita ja tietokone ”työkaverina” on jatkossakin osa toimenkuvaa. Hammasteknikon työ on palkitsevaa, näkee kättensä työn jäljen ja mikä erityistä, niin hyvän Adams-pinteen vääntäminen on aina yhtä koukuttavaa.

Mikko on naimisissa ja hänellä on kolme tyttöä, joista kaksi vanhinta ovat muuttaneet jo pois kotoa opiskelemaan. Nuorin asuu kotona ja innokkaana yleisurheilijana sekä uinnin harrastajana, on saanut Mikonkin yrittämään löytää kipinää vesilajeihin ja Mikon oma aktivoituminen enemmänkin liikunnan saralla on kyllä tavoitteena. Työkin käy kuulemma hyvästä harrastuksesta 🙂

Lopuksi Mikko toteaa, että töihin on mukava tulla, kun ympärillä on ahkeria, tunnollisia, taitavia ja oma-aloitteisia työntekijöitä. Kiire on osa työnkuvaa, mutta erityisen tyytyväisenä Mikko kokee, että nuoremmatkin tekijät viihtyvät porukassa sekä töiden parissa, eivätkä koe sitä pelkäksi pakkopullaksi.