Retentiolangat 2

Hammaslaboranttimme Juhani Teikari

Sanotaanpas ”Terve” ja käydään tutustumassa meidän hammaslaboranttimme Juhani Teikariin. Lempinimeltään monille sukulaisille oikeasti Jussi ja meillä töissä tunnetaan myös nimellä Juhku.

Viphampaassa hän aloitti vuonna 2008 oppisopimuksella ja kävi koulua siinä työn ohella vuoteen 2010 hammaslaborantiksi valmistumiseensa asti. Tällä hetkellä työtehtävinään hän taivuttaa mm. meidän kaikki retentiolangat, valmistaa palatinaali-ja linguaalikaaria ja kalvo-oikomiseen liittyviä vaiheita esim. vetolevyjä sekä essixejä. Lanka taipuu tarkasti erilaisten pihtien avulla ja retentiolankojen istuvuudesta onkin saatu palautetta, että ne ovat ”kuin prässättyjä”. Potilaiden purennat ovat monesti haastavia hyvien oikomistulosten takia ja langoille jää niukasti tilaa, mutta juuri näissä tilanteissa onnistumisen Juhani kokee äärimmäisen palkitsevana. Lempityönään hän pitää set up-mallien tekemistä.

Tämä perheenisä arvostaa käsitöitä, on vannoutunut taiteen harrastaja, vanhan koulun pelaaja, t-paita -intoilija ja mikäs sen mukavampaa kuin nauttia vielä tarmokkaana takan polttajana esim. rakastamastaan musiikista ja elokuvista. Polkupyöräilyn harrastajana ei pääse kuntokaan rapistumaan, eikä Juhani muutenkaan fyysistä työtä vierasta. Labran leuanvetotangon ennätyslukemat on Juhanin nimissä 🙂

Työkavereiden mielestä Juhku on taitava, tunnollinen, täsmällinen, rauhallinen, kiltti ja avulias. Myös taiteilijaksi häntä tituleerattiin ja omien sanojensa mukaan hän kertookin, että ”ei ole elämää ilman taidetta”.

Ahkerasti Juhku töitään tekee ja välillä kuulee hauskaa tilannekomiikkaakin 🙂